13 Ekim 2008 Pazartesi

iPhone’a Türkçe öğretelim

Gönderen By_RaDMiN zaman: 01:17
Türkiye’de iPhone konusunda güzel içerik üreten sitelerden bir tanesi olan Niffob.com, özellikle iPhone temaları ve iPhone ‘un türkçeleştirilmesi konularında çalışmalar yapıyor.

iPhone’u türkçeleştirebilmek için ilk olarak yapmamız gereken Niffob’u source olarak eklemek. Bunun için sırasıyla şu adımları yapmamız gerekiyor:
  • “Installer” uygulamasını çalıştırın.
  • “Sources” tabına tıklayın. (Sağ altta)
  • “Edit” düğmesin tıklayın. (Sağ üstte)
  • “Add” düğmesine tıklayın. (Sol üstte)
  • Karşınıza çıkacak “Add Source” alanına “http://niffob.com/triphone.xml” yazın ve OK’ye basın.
  • “Done” düğmesine tıklayın. (Sağ üstte)
Yukarıdaki işlemleri doğru bir şekilde yaptıysanız “Sources” tabında “Türkçe iPhone” başlığı altında Niffob’u görmeniz gerekiyor.

Niffob’u source olarak ekledikten sonra, yine Installer’da “Install” tabında “Türkçe iPhone” paketi altından “Türkçe Dil” uygulamasını yüklememiz gerekiyor.


Türkçe’yi dil olarak yükledikten sonra geriye bir tek set etmek kalıyor. Bunun için; Settings -> General -> International menüsünü açmamız gerekiyor. Eğer cihazınızı Amerika’dan aldıysanız muhtemelen aşağıdaki gibi ayarlarınız olacak.

Dikkatinizi çektiyse benim cihazımda “Region Format” alanı “United States” değil “U.S. Virgin Islands” seçili. Bu alan, telefon numaralarının alan kodlarının formatını etkilediği için “United States” seçili iken Türkiye’deki numaraları düzgünce çeviremiyorsunuz. Lakin U.S. Virgin Islands’taki alan kodları bizim ülkemizle benzerlik gösterdiği için bu sorun ortadan kalkıyor. Gerçi Niffob’u yükledikten sonra ülke olarak “Türkiye” seçebildiğimiz için sorun kökten çözülüyor.


Cihazımızı Türkçeleştirme işlemini tamamlayabilmemiz için Language alanını “Türkçe”, “Region Format” alanını da “Türkiye” olacak şekilde değiştiriyoruz;

Bu değişikliklerden sonra tüm yazıların türkçeleştiğini farkedeceksiniz. Tabii ki sonradan yüklediğiniz uygulamalar hariç.

Aşağıdaki ekran görüntülerinde gördüğünüz gibi farklı Bölge Formatı (Region Format) seçmek yazım görüntüsü olarak farkediyor. Soldaki ekran görüntüsünde Bölge Formatı “Virgin Adaları”, sağdakinde ise “Türkiye”. İki durumda da arama yapabilirsiniz ama tabii ki görsel olarak sağdaki daha iyi gözüküyor. Bu nasıl kullanım alışkanlığınız olduğuna bağlı değişir.

0 yorum on "iPhone’a Türkçe öğretelim"

 

İphone Türkiye Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez