11 Eylül 2008 Perşembe

Kablosuz Modem olmadan iPhone ile internet keyfi

Gönderen By_RaDMiN zaman: 01:03
Bu zamana kadar iPhone ile internete bağlanabilmenin tek yolu olarak kablosuz modem kullanmanızı önermiştik. Tabi bir alternatifinizde EDGE bağlantısıydı .
Başka bir alternatif bir bağlantıdan söz etmek istiyorum .
Diyelim ki benim az önceki durumum gibi , ortamda kablosuz modem olmadığı halde internete erişmek istiyorsunuz . Artık komşularda uyandı , herkes şifreli yapmış kablosuz modemlerini . Edge ise hem yavaş hem pahalı . Bilgisayarımızdan internete girebiliyoruz ama bunu iPhone ile nasıl paylaşacağız ?
Kendimize sormamız gereken ilk soru , kablosuz ethernet kartımız var mı ? hani artık laptoplarda standart haline gelen wi-fi alıcıdan bahsediyorum . Aslında alıcı dememek lazım , çünkü şuanda amacımız bunu verici olarak kullanmak.

Özetleyecek olursak , bilgisayarımızın ethernet girişine kablo ile ulaşan internet bağlantımızı , wi-fi kartımızı verici olarak kullanıp ortama yaymak . Sonrada ister iPhone ile ister başka bir laptop ile internetin tadını çıkarmak . Bahsedeceğim adımlar Windows Vista işletim sistemi için geçerlidir . Dilerseniz Windows XP içinde test eder ve yayınlarım . Neticede mantık aynı .
Şimdi gelelim adımlara .
1. Araç çubuğunun en sağında sistem saatimizin hemen yanındaki network bağlantısı ikonuna sağ tıklayıp "Ağ ve paylaşım merkezi" ni seçin.
veya Başlat-Ağ-Ağ ve paylaşım merkezi
2. Kablosuz Ağları Yönet ' - Ekle sekmesine tıklayın .
3. Geçiçi Ağ oluştur - İleri tıklayara oluşturacağınız ağa isim verin ve güvenlik tipini seçin. Bu ağı kaydet i işaretleyip İleri ye tıklayın .
4. İnternet bağlantısı paylaşımını seçip onaylayın .
Artık iPhone unuza dönüp Kablosuz bağlantı arayabilirsiniz .

0 yorum on "Kablosuz Modem olmadan iPhone ile internet keyfi"

 

İphone Türkiye Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez